trafic

vineri, 10 februarie 2012

Clasament universitati: ianuarie 2012



Webometrics Ranking of World's Universities
Poziționarea Universităţii Constantin Brancusi din Targu Jiu  în ediția din ianuarie 2012 a World Universities' Ranking on the Web
(Clasamentul Webometrics)
Conform ediției din ianuarie 2012 a World Universities' Ranking on the Web, Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu ocupă poziția 4444 în clasamentul mondial înregistrând un salt de 1641 de locuri ( acum un an Universitatea ocupa pozitia 6085) fiind clasată  pe pozitia 36 între universitățile românești. Intreg clasamentul este disponibil aici.
         În clasamentul ce  cuprinde peste 20000 de instituţii de învăţământ şi cercetare din lume pe primul loc se află Harvard University urmată de Massachusetts Institute of Technology şi Stanford University. Prima universitate în Europa este Swiss Federal Institute of Technology la egalitate cu University of Cambridge  ( locul 24 în clasamentul mondial) urmate de University of Oxford (locul 36 mondial). Clasamentul mondial este disponibil aici
         În România prima universitate în acest top este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (locul 538 în clasamentul mondial), urmată de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi şi Universitatea Transilvania din Brasov. In primele 1000 de universităţi din lume figurează în această ediţie 9 universităţi din România, un salt semnificativ în condiţiile în care în ediţia din ianuarie 2011 în primele 1000 de universităţi din lume, erau cuprinse numai 3 universităţi din Romania (Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi)
            Webometrics Ranking of World Universities este realizat pe baza continutului web generat de universitati, si de relevanta acestui continut masurat atat prin numarul de linkuri externe spre institutiile de invatamant, cat si prin numarul de citari ale lucrarilor postate pe site-urile proprii. Pentru realizarea acestui top, Cybermetrics Lab analizeaza peste 20.000 de universitati din intrega lume, clasamentul rezultat fiind publicat de doua ori pe an, in ianuarie si iulie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu