trafic

marți, 17 aprilie 2012

Clasamente Universităţi 2012

Clasamente universitati dupa vizibilitate

Topul vizibilităţii online al universităţilor din lume  actualizat în anul 2012, realizat de http://www.4icu.org, unul dintre cele mai mari directoare online cu profil educaţional din lume, plasează Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din România  pe primul loc în România ( locul 484 mondial), urmată de Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca ( locul 629 in topul mondial), Universitatea din Bucuresti ( locul 638), Universitatea Politehnica Bucureşti(locul 1143) si Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi (locul 1158). Topul realizat de 4icu.org,, cuprinde 11000 de universităţi şi colegii din 200 de ţări şi măsoară popularitatea site-urilor universităţilor pe baza celor mai importante motoare de căutare. Topul este realizat de două ori pe an, în lunile ianuarie şi iulie.
Se poate remarca prezenţa unei singure universităţi din România în Top 500 mondial iar poziţia acesteia s-a înrăutăţit faţă de ediţia anterioara a clasamentului , Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” coborând în clasamentul mondial 175 de poziţii (locul 309 anterior)
Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu ocupa locul 33 ( locul 5267 in clasamentul mondial) in acest clasament, confirmand şi în acest caz plasarea în prima treime intre universităţiile din România
 Din păcate nici în acest clasament, universităţiile din România nu sunt plasate în primele locuri chiar daca luăm în considerare numai universitaţiile din Europa. Astfel nicio universitate din România nu se plasează în primele 100 din Europa acest top fiind condus de University of Cambridge (locul 18 în topul mondial) si University of Oxford( locul 19).
Din tările est europene Cehia are trei prezenţe în TOP 100 Europa (poziţia 48, 67 şi 69), Ungaria are o universitate plasata pe locul 80 in Europa, Slovenia are o universitate plasata pe locul 89 iar Polonia are o universitate( Universitatea din Varsovia)  plasata pe poziţia 95.
Revenind la clasamentul realizat de 4icu.org,, primele 14 universităţi în lume ca vizibilitate sunt din Statele Unite ale Americii -   Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Standford, Universitatea Harvard, Universitatea Berkley California,  Universitatea din Texas, Cornell University, University of Michigan,University of Pennsylvania,University of Washington,etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu