trafic

joi, 21 martie 2013

22 MARTIE 2013 - ZIUA MONDIALĂ A APEI „APA ŞI SIGURANŢA ALIMENTARĂ"

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie pentru a atrage atenţia lumii întregi asupra importanţei apei şi gestionării durabile a resurselor de apă dulce.
În 1992, la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, în Brazilia, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondială a Apei, iar de atunci aceasta a fost sărbătorită anual.
Prin sloganul “Să facem să se întâmple!” se doreşte  atragerea atenţiei asupra importanţei apei şi gestionarea durabilă şi echitabilă a resurselor de apă, prin intermediul cooperării la nivel internaţional şi naţional pentru a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă prin şanse egale la apă.
Principalele probleme care afectează calitatea apelor sunt: epurarea inadecvată a apelor uzate menajere, controlul inadecvat al evacuărilor de ape uzate industriale, pierderea şi distrugerea zonelor de captare, amplasarea necorespunzătoare a obiectivelor industriale, defrişarea, modificarea necontrolată a tipurilor de culturi agricole şi proastele practici agricole.
Pentru a proteja resursele de apă ar trebui să urmăm o dietă sănătoasă şi durabilă, un stil de viaţă sănătos, să consumăm alimente care au nevoie de mai puţină apă pentru producerea lor, să reducem risipa de alimente (30 de procente din hrana zilnică produsă în întreaga lume rămân neconsumate, iar în acest fel, apa necesară producerii alimentelor este irosită), să conservăm ecosistemele care susţin disponibilitatea şi calitatea apelor, să recirculăm şi să reutilizăm apa, să renunţăm la agricultura chimizată şi intensivă, să adaptăm managementul apei la schimbările climatice
.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu