trafic

vineri, 13 septembrie 2013

Articol in revista Market Watch Nr 158/2013

Laboratoarele de Întreprindere Simulată, şansa studenților de a simula procesele din companiile reale. Un concept inovativ de practică va scurta drumul absolvenților către piața muncii


Ministerul Educaţiei Naţionale, în calitate de beneficiar, Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu (parteneri universitari), alături de Novensys Corporation (partenerul IT) şi Gold Agama Consulting (partenerul de comunicare) au pus în funcţiune în această vară un concept inovativ de laborator, în cadrul proiectului „Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice”.

.................
Suport pentru desăvârşirea profesională a studenţilor

„În cadrul acestui proiect, în Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a fost realizat un laborator modern, în care studenții pot desfășura activități complexe ce vor contribui la formarea lor profesională. Folosit în activitățile cuprinse în proiect ce au presupus simularea activităților din întreprinderi, laboratorul Întreprindere Simulată va asigura cadrul pentru desfăşurarea viitoare a mai multor activități, ce vor veni în sprijinul desăvârșirii pregătirii profesionale a absolvenților noștri.

Prin acest proiect, studenții au descoperit o modalitate nouă de a efectua practică. Platforma pusă la dispoziție, sprijinul tutorilor angrenați în proiect și îndrumarea profesorilor coordonatori au reprezentat argumente convingătoare pentru studenții ce și-au exprimat dorința de a face parte din acest proiect.

Atât companiile implicate, cât și tutorii selectați și-au exprimat satisfacția cuprinderii în acest proiect. Lucrând efectiv cu studenții noştri au putut să verifice competențele profesionale ale acestora, au întâlnit studenți care au participat activ la activitățile Întreprinderii Simulate și pe care și-i doresc drept viitori angajați. Legătura între teorie și practică asigurată de acest proiect este principalul câștig asigurat de proiect”.
Articol in revista Market Watch Nr 158/2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu