trafic

duminică, 17 noiembrie 2013

17 noiembrie-Ziua Internationala a Studentului

Ziua Internationala a Studentului este celebrata anual, pe 17 noiembrie, fiind marcata de curajul si perseverenta miilor de studenti care in trecut s-au revoltat impotriva regimurilor politice autoritare si au luptat pentru dreptul la libertate si independenta.
In fiecare an, la aceasta data, organizatiile Ziua Internationala a Studentuluistudentesti din intreaga lume desfasoara diverse manifestatii si evenimente, pentru a marca momentul in care studentii au revolutionat societatea!

Data de 17 noiembrie a fost aleasa ca Ziua Internationala a Studentului in urma cu peste 70 de ani, in 1941, de catre Consiliul International al Studentilor.

Organizatorii au ales aceasta data pentru a marca evenimentele care au avut loc in 1939, la Praga, cand 9 studenti au murit, iar peste 1200 au fost trimisi in lagare de concentrare, in urma demonstratiilor de strada organizate cu scopul declararii unei Republici Cehoslovace independente.

Astazi, de Ziua Internationala a Studentului, organizatiile studentesti din intreaga lume incearca sa pastreze viu spiritul studentului liber, prin manifestatii si evenimente speciale cu si pentru tineri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu