

Potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, în fiecare an, sunt irosite 1,3 miliarde de tone de alimente. Acest lucru este echivalent cu aceeaşi cantitate de alimente produsă în întreaga Africă sub-sahariană. În acelaşi timp, 1 din 7 oameni merge nemâncat, seara la culcare şi mai mult de 20.000 de copii sub varsta de 5 ani mor zilnic de foame. În timp ce planeta se luptă pentru a ne furniza suficiente resurse pentru a susţine cele 7 miliarde de oameni, o treime din producţia mondială de alimente se pierde. Dacă mâncarea este irosită, aceasta înseamnă că toate resursele utilizate în producerea acesteia sunt, de asemenea pierdute. Producţia mondială de alimente ocupă 25% din terenurile locuite şi este responsabilă pentru 70% din consumul de apă dulce, 80% din defrişări şi 30% din emisiile de gaze cu efect de seră. Prin urmare este necesar să producem şi să utilizăm acele alimente care au un impact redus asupra mediului, cum ar fi de exemplu alimentele organice care nu folosesc produse chimice în procesul de producţie. Deasemenea alegerea de a cumpăra de la nivel local, produse autohtone, poate contribui la limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, nemaifiind necesar transportul alimentelor în întreaga lume.Consumul durabil se referă la "a face mai mult şi mai bine, cu mai puţin" prin reducerea utilizării resurselor, reducerea degradării şi a poluării crescând în acelaşi timp calitatea vieţii pentru toţi..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu