trafic

sâmbătă, 1 iunie 2013

1 iunie-Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Internaţională a Copilului îşi are originea în anul 1925, la “Conferinţa pentru bunăstarea copiilor”, care a avut loc la Geneva. Reprezentanţii celor 54 de ţări participante au elaborat “Declaraţia de la Geneva privind protecţia copilului”, axată pe combaterea sărăciei, a exploatării copiilor şi numeroase aspecte legate de educaţie. În urma acestei convenţii, mai multe state participante au convenit să desemneze o “Zi a copilului”, zi ce a fost sărbătorită pentru prima dată la San Francisco, în anul 1925.


Treizeci de ani mai târziu, în 20 noiembrie 1954, Adunarea generală ONU adoptă „Declaraţia drepturilor copilului” şi, 35 de ani mai târziu, la aceeaşi dată (20 noiembrie 1989) şi în acelaşi cadru se semna „Convenţia drepturilor copilului”.
Legea 272 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului aprobată în anul 2004 este legea care reglementează, în România, cadrul legal privind respectarea, promovarea şi garantarea drepturilor copilului.
Ziua de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” este o zi în care trebuie să sărbătorim copilăria, este un prilej de a oferi sprijin copiilor, este o zi care vrea să arate că el, COPILUL, este un mare dar al vieţii – dar ce trebuie să fie ocrotit şi iubit necondiţionat.
 http://alba24.ro#ixzz2UuE87hf5 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu