trafic

joi, 16 mai 2013

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor

La Nuit des Musées | Night of Museums
Noaptea Muzeelor

18 Mai 2013

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa http://nuitdesmusees.culture.fr
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar și al unei campanii de promovare la nivel național. De asemenea, din 2011 RNMR coordonează și organizarea circuitului muzeal din București, care a fost inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României.
Proiectul "Noaptea Muzeelor în 4 acte: București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu", coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, îmbogățește în acest an evenimentul prin introducerea a patru circuite între muzeele din București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu. Astfel, în cele patru orașe vor fi disponibile hărți tipărite cu muzeele participante care, de asemenea, vor fi încărcate și pe site în format electronic.
Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Noaptea Muzeelor în GorjFotografie: Noaptea Muzeelor din judetul Gorj a ajuns la editia cu numarul IX.

In seara de 18 mai, Muzeul de Istorie si Arheologie din Targu Jiu “Alexandru Stefulescu” si Muzeul de Arta din Targu Jiu gazduiesc “Noaptea Muzeelor”, unde se vor organiza expozitii, programe cu proiectii de filme istorice precum “Tudor Vladimirescu” si “Ecaterina Teodoroiu”, dar si proiectii de fotografii din Gorjul interbelic sub numele de “Oameni si locuri din Gorjul de odinioara”.

12 elevi ai Centrului de Excelenta Umana al Colegiului National “Tudor Vladimirescu” va vor ghida in aceasta seara.

Al III-lea muzeu din Gorj care participa la acest eveniment este Muzeul de Literatura “Tudor Arghezi” din Targu Carbunesti.


La Noaptea Muzeelor 2013 participă:
Muzeul de Istorie şi Arheologie, Târgu-Jiu - Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”
Muzeul de Artă, Târgu-Jiu - Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”
Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi”, Târgu Cărbuneşti - Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu