trafic

luni, 1 iulie 2013

Targu Jiu : Laborator de întreprindere simulată lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi


Laborator de întreprindere simulată  lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi

Târgu Jiu, 01 iulie 2013 - Ministerul Educaţiei Naţionale şi Universitatea Constantin Brâncuşi au lansat astăzi cel de-al doilea laborator din cadrul proiectului "Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice”. La eveniment au participat tutori, studenţi, agenţi economici, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai celorlalti parteneri din proiect.
Scopul laboratoarelor  lansate în cadrul acestui proiect este acela de a sprijini studenţii în atingerea unor standarde educaţionale de nivel ridicat prin utilizarea unor metode şi instrumente de evaluare a performanţelor şi de a realiza un profil corect de dezvoltare a studenţilor, real si benefic viitorului acestora.

Studenţii obţin aptitudinile necesare şi îşi îmbunătăţesc competenţele prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele de întreprindere simulată, dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi sunt, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă.

Proiectul "Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice” reuneşte în parteneriat Ministerul Educaţiei Naţionale, trei universităţi de prestigiu din ţară: Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi companiile Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting.

Obiectivului general al proiectului " este creşterea adaptabilităţii şi a gradului de ocupare pentru viitorii absolvenţi de studii universitare pe piaţa muncii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere.

            „Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice” se înscrie pe axa prioritară 2 – “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, în Domeniul major de intervenţie 2.1 – „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu