trafic

luni, 2 aprilie 2012

Centre economice

Proiect POSDRU ID 63960

Centre economice pentru studenti


La finalul săptămânii trecute, în perioada 30 martie – 1 aprilie 2012, a avut loc la Rânca, în judeţul Gorj, întâlnirea de lucru a echipei de implementare a proiectului “Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic”, întâlnire coordonată de Ioana Alina Sandu, manager de proiect din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
           La intalnire au participat membrii ai echipelor partenerilor din proiect Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia  si Novensys Corporation.
           Intalnirea a avut ca scop analiza stadiul de implementare al proiectului, testarea instrumentelor informatice propuse de catre partenerul IT si elaborarea manualului de practica din centrele economice.
            Activităţiile practice, legătura cu provocările reale ale companiilor de succes, lecţii de la profesionişti sunt solicitarile din ce in ce mai dese ale ale studentilor români, studenti preocupati de cariera lor inca de pe bancile facultatii. Manualul de practica care va fi utilizat in cadrul acestui proiect pleaca de la solicitarile studentilor dar si de la solicitarile companiilor economice implicate in proiect.
           „Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic” este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi are ca obiectiv general creşterea adaptabilităţii şi ocupabilităţii unui număr de 450 de viitori absolvenţi de studii universitare de licenţă şi masterat pe piaţa muncii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere, prin utilizarea unui instrument inovator (conceptul de „companie economica simulată”), adaptat la realităţile economice şi cerinţele pieţei muncii din România 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu