trafic

marți, 24 iulie 2012

Targu Jiu-Centre Economice


La Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu a fost inaugurat Centrul de Date pentru coordonarea laboratoarele Centre Economice pentru pregătirea studenţilor pentru piaţa muncii


Continuând evenimentele prilejuite de lansarea Centrelor Economice organizate la începutul lunii iulie în cele trei universităţi partenere:Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a fost inaugurat în data de 24 iulie 2012, la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Centrul de date ce va deservii acest important proiect strategic al cărui beneficiar este Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
 Centrul de date  organizat la Târgu Jiu va găzduii cele mai moderne echipamente hardware necesare implementării platformelor software dezvoltate de partenerul SC Novensys Corporation SRL împreună cu cele trei universităţi partenere.  Importanta investiţie  va facilita accesul studenţilor din cele trei centre universitare la o platformă puternică, asigurând astfel o bună pregătire a acestora.
Proiectul pilot „Centre economice” îşi propune în principal corelarea cunoştinţelor teoretice acumulate în timpul studiilor superioare cu cerinţele pieţei muncii. Din punct de vedere practic, studenţii care urmează specializările cuprinse în proiect: management,administrarea afacerilor, marketing şi inginerie economică, aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la piaţa muncii, vor putea obţine aptitudinile necesare şi îşi vor putea îmbunătăţi competenţele prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele astfel create (Centrele economice), dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi vor fi, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă.
Cei mai importanţi beneficiari ai acestui proiect sunt studenţii, aceştia dobândind competenţe semnificative prin simularea unor activităţi solicitate de piaţa muncii în cadrul unor laboratoare specifice de orientare pentru cariera în domeniul economic.
Beneficii vor avea şi universităţile implicate in proiect, care vor putea obţine experienţe relevante pentru îmbunătăţirea ofertelor educaţionale construite pe abilităţi de muncă, vor avea acces la un sistem de comunicare eficient cu alte universităţi, cu mediul de afaceri şi cu alte entităţi interesate, îşi vor putea extinde baza materială şi vor putea astfel oferi studenţilor noi oportunităţi de pregătire adaptate în mod efectiv cerinţelor reale ale pieţei.

Proiectul „CENTRE ECONOMICE” se derulează timp de 3 ani şi este relevant pentru obiectivul POS DRU, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 20.884.101,70 lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată de AMPOSDRU reprezintă echivalentul a 85%, respectiv 17.394.243,34 lei.
Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi accesând www.centre-economice.ro

Cucuteni-5000


CUCUTENI–5000
Redivivus: Ştiinţe Exacte şi mai Puţin Exacte


Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) are onoarea de a Vă invita la a şaptea ediţie a Simpozionului Internaţional: CUCUTENI – 5000 Redivivus: Ştiinţe Exacte şi mai Puţin Exacte.
Simpozionul va avea loc în perioada   13 – 15 septembrie 2012, la UTM, Chişinău. Secretariatul si primirea participanţilor va avea loc in Blocul Rectoratului din B-dul Ştefan cel Mare nr. 168.


Tematica Simpozionului:
- Cultura cucuteniană.
- Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte.
- 1812-2012, 200 de ani de la raptul Basarabiei

Organizatori:
Universitatea Tehnică a Moldovei
Universitatea Tehnică „Gh.Asachi”, Iaşi
Universitatea „V. Alecsandri”, Bacău
Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR)
Forul Democrat al Românilor din Moldova
Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina
Complexul Muzeal Naţional „Moldova Iaşi
Muzeul de Istorie şi Etnografie „Cetatea Soroca”
Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu – Prim, Chişinău

„Necunoscându-ţi trecutul, nu poţi zidi viitorul”
Ediţia a 7-a a simpozionului „Cucuteni 5000 REDIVIVUS: ştiinţe exacte şi mai 
puţin exacte” va avea loc în incinta Universităţii Tehnice a Moldovei cu participarea
Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei în perioada 13-15
septembrie 2012 în cadrul activităţilor multilaterale de cunoaştere a rădăcinilor
Civilizaţiilor Europene şi promovării Istoriei Ştiinţelor şi TehniciiŢinând
cont de misiunea supremă a universitarilor – valorificarea şi promovarea
patrimoniului cultural, ştiinţific şi tehnic, în a. 2006 Universitatea Tehnică a Moldovei,
Chişinău în colaborare cu Universitatea Tehnică “Gh.Asachi” Iaşi, Universitatea
“V.Alecsandri”, Bacău şi Complexul Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi au iniţiat
Simpozionul Internaţional „Cucuteni 5000 REDIVIVUS: ştiinţe exacte şi mai puţin
exacte”, care actualmente este la a şaptea ediţie. Simpozionul este unic prin faptul
că sunt acceptate lucrări ştiinţifice din toate domeniile de cercetare, care au
tangenţă la Civilizaţia Cucuteni, istoria ştiinţelor şi tehnicii europene. Ediţiile

1,2,3,5 au fost organizate la Universitatea Tehnică a Moldovei, a 4-a şi a 6-a ediţii - la 
Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi şi Universitatea „V. Alecsandri” din Bacău,
întrunind participanţi din Republica Moldova, România, Franţa, Germania, Rusia,
Polonia, Kazahstan, Bielarusi etc.). Culegerile lucrărilor pot fi accesate pe situl
http://cucuteni5000.utm.md/



Pentru informaţii
Tel. 00 373 22 23 54 37
 (Chisinau–Prof. V. Dorogan)


       00 373 22 509939
  (Chisinau – Prof. V. Dulgheru)


       00(40) 232 47 51 74
 (Iasi – Prof. L. Cantemir)


       00(40) 723360758
   (Bacău – Prof. V. Puiu)



miercuri, 18 iulie 2012

miercuri, 11 iulie 2012

Targu Jiu-Centre Economice


Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu a lansat primul laborator pilot pentru pregătirea studenţilor pentru piaţa muncii


Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a lansat miercuri, 11 iulie, ora 11.00, laboratorul pilot gândit să pregătească şi să orienteze în carieră studenţii, din cadrul proiectului CENTRE ECONOMICE: Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic”. Evenimentul va avea loc în incinta în Sălii Gheorghe Cârstea din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.
La evenimentul ce a avut loc în incinta în Sălii Gheorghe Cârstea din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au participat tutori, studenţi, agenţi economici, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi nu în ultimul rând membrii din rândul presei locale.

Proiectul este implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), în calitate de beneficiar, împreună cu partenerii săi regionali, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, companiile Novensys Corporation şi Media One.
“Centrul economic” este gândit ca un laborator pilot pentru pregătirea şi orientarea în carieră a studenţilor de la programele de studiu de management, marketing, administrarea afacerilor  si inginerie economica, din Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Tg. Jiu, unde aceştia îşi pot îmbunătăţi competenţele prin intermediul unui produs software ce simulează activitaţile solicitate pe piaţa muncii.

Exerciţiul extrem de ambiţios prin activităţile sale complexe, proiectul pilot „Centre economice” îşi propune în principal corelarea cunoştinţelor teoretice acumulate în timpul studiilor superioare cu cerinţele pieţei muncii. Din punct de vedere practic, studenţii care urmează specializări din domeniile marketing şi management aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la piaţa muncii, vor putea obţine aptitudinile necesare şi îşi vor putea îmbunătăţi competenţe prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele astfel create (Centrele economice), dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi vor fi, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă.
Cei mai importanţi beneficiari ai acestui proiect sunt studenţi, aceştia dobândind competenţe semnificative prin simularea unor activităţi solicitate de piaţa muncii în cadrul unor laboratoare specifice de orientare pentru cariera în domeniul economic.
Beneficii vor avea şi universităţile implicate in proiect, care vor putea obţine experienţe relevante pentru îmbunătăţirea ofertelor educaţionale construite pe abilităţi de muncă, vor avea acces la un sistem de comunicare eficient cu alte universităţi, cu mediul de afaceri şi cu alte entităţi interesate, îşi vor putea extinde baza materială şi vor putea astfel oferi studenţilor noi oportunităţi de pregătire adaptată în mod efectiv cerinţelor reale ale pieţei.

Proiectul „CENTRE ECONOMICE” se derulează timp de 3 ani şi este relevant pentru obiectivul POS DRU, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 20.884.101,70 lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată de AMPOSDRU reprezintă echivalentul a 85%, respectiv 17.394.243,34 lei.
Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi accesând www.centre-economice.ro

duminică, 8 iulie 2012

Program Lansare Centre Economice-11.07.2012




Agenda eveniment

10.00 – 11.00
Înregistrare participanţi, primirea invitaţilor în sală
Welcome coffee
11.00 – 12.15  
Scurte prezentări privind obiectivele şi activităţile proiectului:

 o   Dna. Ioana Sandu, Manager Proiect din cadrul MECTS
 o   Prof. Univ. Dr. Ing. Ştefan Sorinel  Ghimişi, Cancelar General al Senatului, Universitatea “Constantin Brâncuşi”, Tg. Jiu
      Prof. Univ. Dr. Ing. Carol Schnakovszky, Decan Facultatea de Inginerie, Universitatea “Vasile Alecsandri”, Bacău
 o   Prof. Univ. Dr. Ing.  Achim Moise Ioan,  Prorector Universitatea
“1 Decembrie 1918”, Alba Iulia
o   

           o   Cezar Golumbeanu, CEO and President of the Board, Partener Novensys
 o   Mihail Sebastian Arghiropol, Partener Comunicare - Media One
Prezentarea platformei Centrelor Economice – Dragos Jianu si Radu Ciumag, Novensys
12.15 – 12.30
Sesiune de întrebări şi răspunsuri pentru participanţi şi presă.

miercuri, 4 iulie 2012

Invitatie-Lansare Centre Economice,Targu Jiu-11.07.2012


- INVITAŢIE -
Lansarea laboratoarelor
„CENTRE ECONOMICE: Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic”

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) vă invită la conferinţa de lansare a laboratoarelor “CENTRE ECONOMICE: Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economicce va avea loc miercuri, 11 iulie 2012 începând cu orele 11.00 în Sala Gheorghe Cârstea din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.
Proiectul strategic este derulat de MECTS în calitate de beneficiar, împreună cu partenerii regionali, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea
„1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, companiile Novensys Corporation şi Media One.
Evenimentul va reuni oficiali ai MECTS responsabili pentru implementarea activităţilor de proiect, rectorii celor trei universităţi implicate, precum şi reprezentanţi ai grupurilor ţintă vizate.
Gândit ca un exerciţiu extrem de ambiţios prin activităţile sale complexe, proiectul pilot „Centre economice” îşi propune în principal corelarea cunoştinţelor teoretice acumulate în timpul studiilor superioare cu cerinţele pieţei muncii. Astfel, studenţii care urmează specializări din domeniile marketing, management, inginerie economică şi administrarea afacerilor aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la piaţa muncii, vor putea obţine aptitudinile necesare şi îşi vor putea îmbunătăţi competenţele prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele astfel create, dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi vor fi, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă.

Agenda eveniment

10.00 – 11.00
Înregistrare participanţi, primirea invitaţilor în sală
Welcome coffee
11.00 – 12.15
Scurte prezentări privind obiectivele şi activităţile proiectului:
 o   Dna. Ioana Sandu, Manager Proiect din cadrul MECTS
        Prof. Univ. Dr. Ing. Ştefan Sorinel  Ghimişi, Cancelar General al Senatului, Universitatea “Constantin Brâncuşi”, Tg. Jiu
&l   o   Prof. Univ. Dr. Ing. Marius Stamate, Expert Comunicare in proiect, Universitatea “Vasile Alecsandri”, Bacău
     o  Prof. Univ. Dr. Ing.  Achim Moise Ioan,  Prorector Universitatea
“1 Decembrie 1918”, Alba Iulia
& o   Cezar Golumbeanu, CEO and President of the Board, Partener Novensys
&l  o   Mihail Sebastian Arghiropol, Partener Comunicare - Media One
&l  o  Prezentarea platformei Centrelor Economice – Dragos Jianu si Radu Ciumag, Novensys
12.15 – 12.30
Sesiune de întrebări şi răspunsuri pentru participanţi şi presă.

luni, 2 iulie 2012

lansare-Centre Economice


Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu lansează primul laborator pilot pentru pregătirea studenţilor pentru piaţa muncii


Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) lansează miercuri, 11 iulie, ora 11.00, laboratorul pilot gândit să pregătească şi să orienteze în carieră studenţii, din cadrul proiectului CENTRE ECONOMICE: Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic. Evenimentul va avea loc în incinta în Sălii Gheorghe Cârstea din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Proiectul este implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), în calitate de beneficiar, împreună cu partenerii săi regionali, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, companiile Novensys Corporation şi Media One.