trafic

luni, 8 iulie 2013

Conferinta Finala Proiect Centre Economice

Fotografie: Astazi a avut loc în cadrul Hotelului Minerva din Bucureşti conferinta finala a proiectului "Centre Economice", proiect initiat de Ministerul Educaţiei Naţionale împreună cu partenerii săi regionali Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi companiile Novensys Corporation şi Media One.

          Proiectul „Centre Economice” a ajuns la final Vineri, 5 iulie 2013, a avut loc conferinţa ce marchează finalul proiectului “Centre Economice, derutat de Ministerul Educaţiei Naţionale împreună cu partenerii săi regionali Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi companiile Novensys Corporation şi Media One. Evenimentul a avut loc la Hotel Minerva din Bucureşti, având participarea activă atât a reprezentanţilor partenerilor, cât şi a studenţilor implicaţi în acest proiect. 
     Indicatorii de realizare ai proiectului au fost atinşi şi chiar depăşiţi, numărul de studenţi sprijiniţi în tranziţia de la şcoală la viaţa activă fiind de 496, cu 46 mai mult decât indicatorul stabilit iniţial. Studenţii au împărtăşit experienţele dobândite în cadrul acestui proiect, subliniind faptul că toate
activităţile au fost interesante şi utile pentru viitoarea lor carieră. Gândit ca un exerciţiu extrem de ambiţios prin activităţile sale complexe, proiectul pilot „Centre economice” şi-a propus corelarea cunoştinţelor teoretice acumulate în timpul studiilor superioare cu cerinţele pieţei muncii. Din punct de vedere practic, studenţii aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la piaţa muncii au obţinut aptitudinile necesare şi au reuşit să îşi îmbunătăţească competenţele prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele astfel create (Centrele economice), dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi au fost, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă.
       Cei mai importanţi beneficiari ai acestui proiect sunt studenţii, aceştia dobândind competenţe semnificative prin simularea unor activităţi solicitate de piaţa muncii în cadrul unor laboratoare specifice de orientare pentru cariera în domeniul economic. Beneficii au avut şi universităţile implicate in proiect, care au obţinut experienţe relevante pentru îmbunătăţirea ofertelor educaţionale construite pe abilităţi de muncă, au avut acces la un sistem de comunicare eficient cu alte universităţi, cu mediul de afaceri şi cu alte entităţi interesate, şi-au extins baza materială şi au oferit studenţilor noi oportunităţi de pregătire adaptată în mod efectiv cerinţelor reale ale pieţei. 
         La nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, 170 de studenţi au participat la activităţile desfăşurate în Centrul Economic realizat în cadrul proiectului, sprijinit de tutori dincompaniile partenere: S.C. B.C.R. S.A., S.C. ASTRA.S.A., S.C. INIDAN S.A. De asemenea, a fost realizat un important centru de date care asigură derularea proiectului pentru toţi partenerii implicaţi. Totodată, dotările realizate au depăşit suma de 600.000 lei. Deşi acest proiect s-a finalizat, Centrul economic creat va continua să asigure pregătirea viitorilor studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. 
         Proiectul „CENTRE ECONOMICE” a fost derulat pe o perioadă de 3 ani şi este relevant pentru obiectivul POS DRU, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. 
           Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 20.463.815,70 lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată de AMPOSDRU reprezintă echivalentul a 85%, respectiv 17.394.243,34 lei. 
 Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi accesând www.centre-economice.ro.

luni, 1 iulie 2013

Laborator de întreprindere simulată lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi(II)


Laborator de întreprindere simulată lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi


















 

Laborator de întreprindere simulată lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi(I)

Laborator de întreprindere simulată lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi
Târgu Jiu, 01 iulie 2013 - Ministerul Educaţiei Naţionale şi Universitatea Constantin Brâncuşi au lansat astăzi cel de-al doilea laborator din cadrul proiectului "Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice”. La eveniment au participat tutori, studenţi, agenţi economici, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionaleşi ai celorlalti parteneri din proiect.















Targu Jiu : Laborator de întreprindere simulată lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi


Laborator de întreprindere simulată  lansat în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi

Târgu Jiu, 01 iulie 2013 - Ministerul Educaţiei Naţionale şi Universitatea Constantin Brâncuşi au lansat astăzi cel de-al doilea laborator din cadrul proiectului "Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice”. La eveniment au participat tutori, studenţi, agenţi economici, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai celorlalti parteneri din proiect.
Scopul laboratoarelor  lansate în cadrul acestui proiect este acela de a sprijini studenţii în atingerea unor standarde educaţionale de nivel ridicat prin utilizarea unor metode şi instrumente de evaluare a performanţelor şi de a realiza un profil corect de dezvoltare a studenţilor, real si benefic viitorului acestora.

Studenţii obţin aptitudinile necesare şi îşi îmbunătăţesc competenţele prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele de întreprindere simulată, dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi sunt, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă.

Proiectul "Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice” reuneşte în parteneriat Ministerul Educaţiei Naţionale, trei universităţi de prestigiu din ţară: Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi companiile Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting.

Obiectivului general al proiectului " este creşterea adaptabilităţii şi a gradului de ocupare pentru viitorii absolvenţi de studii universitare pe piaţa muncii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere.

            „Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice” se înscrie pe axa prioritară 2 – “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, în Domeniul major de intervenţie 2.1 – „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.